"Надра" просить Тимошенко не шкодити його вкладникам

П'ятниця, 23 січня 2009, 10:36
 

"Надра Банк" спростовує всі обвинувачення прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про участь банку в будь-яких корупційних схемах і спекуляціях на фінансовому ринку країни.

Про це йдеться в офіційній заяві банку, яку цитує Лігабізнесінформ.

У банку відзначають, що рефінансування, отримане "Надра" від регулятора, спрямоване на заміщення коштів клієнтів і погашення зовнішніх позик банку.

"Надра Банк вимагає від прем'єр-міністра Юлії Тимошенко припинити всі необґрунтовані обвинувачення на адресу банку, оскільки такі дії завдають шкоди не акціонерам банку, а насамперед, простим вкладникам, яких на сьогоднішній день більш 4 млн. осіб", - йдеться в заяві.

Реклама:

Також у повідомленні йдеться, що необґрунтовані обвинувачення прем'єр-міністра дестабілізують діяльність не тільки "Надра Банку", але й усієї фінансової системи України в цілому.

"Успішна 15-літня діяльність "Надра Банку на фінансовому ринку України свідчить про те, що банк завжди керувався в роботі інтересами своїх клієнтів", - заявляє банк.

Як відомо, напередодні Тимошенко повідомила, що окружний адміністративний суд Києва виніс рішення, яким заборонив НБУ переводити 3 млрд.грн. на рахунок "Надра Банку".

На початку листопада 2008 року "Group DF"  Фірташа підписала угоду про придбання контрольного пакету акцій "Надра Банку". У той же час, акціонер "Росукренерго" поки не є власником фінансової установи. "Для того щоб я став акціонером банку "Надра", мені треба одержати дозвіл Нацбанку. Я його ще навіть не писав і не одержував", - пояснив сам Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: