Уряд пом'якшить податкові вимоги до бізнесу?

Четвер, 22 січня 2009, 19:28
 

Кабінет міністрів має намір пом'якшити податкові вимоги до суб'єктів малого бізнесу.

Про це повідомляється на веб-сайті уряду, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Було розглянуто постанову Кабміну України № 1118, що регламентує питання спрощеної системи оподаткування та звільнення платників єдиного податку від сплати податку на додану вартість. Враховуючи звернення багатьох регіональних суб'єктів малого бізнесу, прийнято рішення щодо відстрочки вступу в силу постанови до 1 квітня", - вказується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, питання оподаткування розглядалися на нараді першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова з головами Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Державної податкової адміністрації та Ради підприємців при Кабміні.

У повідомленні також вказується, що за дорученням Турчинова створена робоча група з керівників міністерств і відомств, яка будуть співпрацювати з головами міських рад та підприємцями в питанні узгодження остаточної редакції законопроекту про місцеві податки і збори в частині ринкового збору та плати за паркування.

"За два тижні робоча група повинна внести узгоджені з усіма сторонами пропозиції щодо форми та ставки зазначених зборів", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, на нараді було прийняте рішення не стягувати податок з придбаних основних фондів при переході громадян із спрощеної системи оподаткування на загальну.

Учасники наради також прийняли рішення про відкликання законопроекту про внесення змін до закону про оподаткування прибутку підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: