НБУ ввів куратора в "Надра Банк"

Четвер, 22 січня 2009, 09:18
 

Національний банк увів куратора у банк "Надра", який входить до групи найбільших.

Про це йдеться в повідомленні фінустанови.

"Прес-служба банку "Надра" спростувала інформацію про введення тимчасової адміністрації в банку й заявила про те, що Національний банк України призначив куратора в "Надра", - йдеться в повідомленні.

Основна функція куратора НБУ - не втручаючись в оперативну діяльність фінансової установи, організувати більш тісну взаємодію регулятора й банку з питань здійснення боротьби з наслідками фінансової кризи й використання банком ресурсів рефінансування.

Реклама:

Методична база введення інституту кураторства була розроблена Національним банком 2007 року.

Керівництво НБУ вважає, що таке нововведення зробить більше ефективним співробітництво банку й регулятора, повідомляє агентство "Українські новини".

Станом на 1 жовтня чисті активи банку становили 26 185,9 млн. гривень, кредитний портфель - 19 013,4 млн. гривень, власний капітал - 2 134,4 млн. гривень.

За січень-вересень прибуток банку становив 321,763 млн. гривень, за 2007 рік банк "Надра" отримав прибуток 348,618 млн. гривень.

Акціонерами ВАТ "Банк "Надра", що володіють понад 10% акцій, є кіпрські компанії Novartik Trading Limited (60,99%) і Manmade Enterprises Limited (30,74%).

На початку листопада Group DF домовилася про придбання понад 50% банку "Надра", угоду планується укласти в травні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: