"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа готують позов до "Газпрому" у суд Лондона

Четвер, 22 січня 2009, 09:52
   

Юристи співвласника RosUkrEnergoДмитра Фірташа вже готують документи для подачі позову до "Газпрому" в суд Лондона, щоб опротестувати перехід прав власності РУЕ на газ "Нафтогазу України".

Про це розповів підприємець з оточення Фірташа, пише російська газета "Ведомости", за інформацією якої борг РУЕ перед "Газпромом" у 1,7 млрд. дол. проданий "Нафтогазу", і той тепер хоче забрати в RosUkrEnergo у рахунок боргу весь її газ.

Утім, підприємець з оточення Фірташа вважає, що керівництво "Газпрому" "певно що" розійдеться з Фірташем "полюбовно", виплативши підприємцю компенсацію.

Керівний директор Group DF (керує активами Фірташа, у тому числі часток у РУЕ) Роберт Шетлер-Джонс не зміг це прокоментувати. З Фірташем зв'язатися газеті не вдалося.

Реклама:

На думку директора East European Gas Analysis Михайла Корчемкіна, для "Газпрому" переуступка "Нафтогазу" боргу "РосУкрЕнерго" це "як мінімум найпростіший вихід" із ситуації: концерн забезпечив собі транзит за рахунок боргів Фірташа, які зараз йому важко було б стягнути, "тобто умиває руки".

А вигода "Нафтогазу", на його думку, у тому, що, можливо, вдасться заощадити і купити газ із ПСГ за ціною нижче ринкової. Так що "єдиний, хто програв, - Фірташ", говориться в статті російського видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: