"Вугіллю" заборгували за вугілля

Середа, 21 січня 2009, 19:24
 

Державна акціонерна компанія "Вугілля України" заявляє про заборгованість перед нею з боку коксохімічних заводів за поставлену раніше продукцію розміром 80 млн. гривень.

Про це на балансовій нараді з проблем гірничо-металургійного комплексу повідомив представник "Вугілля України", повідомляє агентство "Українські новини".

"Заборгованість, що склалася в листопаді й грудні, не погашена й становить 80 млн. гривень тільки перед "Вугіллям України". Перед всіма вугільними держпідприємствами - більше", - сказав він.

Представник "Вугілля України" підкреслив, що поточне споживання вугілля метпідприємствами оплачується практично в повному обсязі.

Реклама:

Заступник міністра промислової політики Володимир Севернюк закликав метпідприємства розрахуватися за цими боргами, особливо тих, хто імпортує вугілля.

За інформацією генерального директора асоціації "Укркокс" Анатолія Старовойта, з 1 до 19 січня вітчизняні коксохіміки імпортували 184 тис. тонн вугілля, зокрема такі підприємства, як Алчевський КХЗ (з Росії, США й Канади), "Арселор Міттал Кривий Ріг" (з Росії, Казахстану, Австралії, США й Канади), "Запоріжкокс" і підприємства "Євразхолдингу" (з Росії).

Як повідомлялося, у вересні 2008 року об'єднання металургійних заводів "Металургпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: