Різдвяні газові кризи передбачнені контрактом на найближчі 10 років

Середа, 21 січня 2009, 17:18

Підписані між Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" контракти на 2009-2019 рр.. передбачають щорічне узгодження обсягів закуповуваного природного газу для повного забезпечення балансу України,.

Про це заявив, перший заступник українського госхолдинга Ігор Діденко на прес-конференції в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Контракт на купівлю газу передбачає щорічне обговорення обсягів, які будуть спрямовані на забезпечення 100%-вого балансу для внутрішнього користування в Україні", - сказав він

"Транзитні обсяги росіяни гарантують також не менше, ніж у домовлених кількостях", - додав  Діденко.

Реклама:

У той же час перший заступник голови НАК не став надавати більш детальну інформацію,звернувшись до того, що цитування контрактів та їхнє оприлюднення заборонено.

Як повідомлялося, "Газпром" і "Нафтогаз України" 19 січня 2009 року підписали нові довгострокові окремі контракти на транзит російського газу до Європи через Україну і постачання газу українським споживачам. Ніяких посередників між компаніями контракти не передбачають.

Відповідно до документів, обсяг постачання газу в Україну в 2009 році складе 40 млрд куб. м, а обсяг транзиту газу через Україну в поточному році складе до 120 млрд куб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!