"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Потенційному банку Фірташа призначили куратора

Середа, 21 січня 2009, 16:55

Національний банк України (НБУ) призначив куратора в банк "Надра" (Київ), однак утримується від уведення тимчасової адміністрації в цій кредитно-фінансовій установі, повідомив виконуючий обов'язки глави Нацбанку Анатолій Шаповалов.

"Тимчасову адміністрацію в банк "Надра" Нацбанк не вводив, але призначив куратора для здійснення контролю", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

За його словами, куратором банку призначений начальник управління НБУ в Житомирській області Андрій Швець.

"Основна функція куратора НБУ - не втручаючись в оперативну діяльність фінансової установи, організувати більш тісну взаємодію регулятора і банку з питань здійснення боротьби з наслідками фінансової кризи і використання банком "Надра" ресурсів рефінансування", - повідомляється в прес-релізі банку "Надра".

Відповідно до повідомлення банку "Надра", кредитно-фінансова установа працює в нормальному режимі.

"Сьогодні, незважаючи на фінансово-економічну кризу в країні, ситуація в банку "Надра" стабільна, банк працює в нормальному режимі", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як відомо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 20 січня понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) банку "Надра" з рівня CCC до CC зі збереженням негативного прогнозу. Одночасно агентство відкликало всі рейтинги банку, посилаючись на непрозорість установи. 

Прем'єр Тимошенко звинуватила у середу Нацбанк у черговому виділенні банку 3 мільярдів на рефінансування, тоді як з кінця року банк отримав, за її словами, більше 10 мільярдів рефінансування.

На початку листопада 2008 року Group DF, що належить Дмитрові Фірташу, заявила про намір придбати контрольний пакет акцій цієї кредитно-фінансової установи. Угода може бути завершена в травні 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: