"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В банк, яким цікавився "Приват", ввели тимчасову адміністрацію

Середа, 21 січня 2009, 16:45
 

Національний банк з 21 січня ввів тимчасову адміністрацію в Укрпромбанк (Київ), повідомив виконуючий обов'язки глави Нацбанку Анатолій Шаповалов.


 "Увели тимчасову адміністрацію в Укрпромбанк. Головою тимчасової адміністрації призначений Майданюк Олександр", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

 За його словами, також уведено мораторій на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку терміном на шість місяців.

 Як повідомляється в прес-релізі Укрпромбанку, "мета введення тимчасової адміністрації - захист інтересів кредиторів і вкладників, забезпечення схоронності капіталу й активів, стабілізація  діяльності, поліпшення фінансового стану банку".

Реклама:

У прес-релізі також відзначається, що діяльність Укрпромбанку в 2008 році була прибутковою.

ТОВ "Укрпромбанк" засновано в 1989 році. Його регіональна мережа на 1 грудня 2008 року включала 320 філій і відділень.

За даними банку, на 1 грудня 2008 року його активи склали 15,649 млрд грн., кредитно-інвестиційний портфель- 13,134 млрд грн; регулятивний  капітал - 1,774 млрд. грн., депозити населення - 7,957 млрд. грн, депозити юридичних осіб - 2,476 млрд. грн.

Учасники ринку нафтопродуктів наприкінці осені цього року повідомляли про нібито переговори між власниками Укрпромбанку і Приватбанку про можливу купівлю-продаж активів. У той же час офіційна інформація на цей рахунок відсутня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: