Тимошенко: Дочка "Газпрому" не є новим РосУкрЕнерго

Середа, 21 січня 2009, 15:42

Прем'єр Юлія Тимошенко спростовує інформацію про те, що компанія "Газпром збут Україна" є новим посередником на газовому ринку України.

"Ця структура не має жодного відношення до посередництва. Весь обсяг природного газу, який буде поступати в Україну, буде закуповуватись НАК "Нафтогазом" у "Газпрому". Жодна крапля газу не буде закуповуватися іншим чином", - сказала Тимошенко, коментуючи газові домовленості, згідно з якими "Газпром збут України" отримає до 25% українського ринку.

"І я хотіла би, щоб переді мною особисто вибачилися всі, хто закидав, що уряд шукав інших посередників. Ніяких посередників на газовому ринку не буде", - додала вона.

Тимошенко вкотре звинуватила РосУкрЕнерго у зриві переговорного процесу між "Нафтогазом" і "Газпромом" напередодні нового року.

"Під час переговорного процесу, коли обговорювалася ціна 235, 250 доларів за тисячу кубометрів, РосУкрЕнерго подала заявку, що готові купити для України газ по 285 доларів", - сказала вона.

Реклама:

"Керівник НАК Нафтогазу, який вів переговори, постійно відчував на собі вплив, який і забезпечив його від'їзд з Москви, не завершивши переговори. Я думаю, що просто так керівник "Нафтогазу" з Москви би не поїхав. Я не давала таких вказівок і вважаю, що до нового року могли бути завершені переговори і ніякої газової кризи не мусило бути", - додала прем'єр.

Вона зазначила, що "політичні керівники, в тому числі державні керівники країни, зберігали РосУкрЕнерго будь-якою ціною, тому що це спільна політична кормушка".

Як відомо, раніше "регіонал" Юрій Бойко звинувачував Тимошенко у лобіюванні компанії Віктора Медведчука та Ігоря Бакая у якості газового посередника між Україною і Росією.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!