"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко вимагає від президента звільнити Стельмаха

Середа, 21 січня 2009, 14:55

Уряд України звернувся до президента Віктора Ющенка з вимогою звільнити голову НБУ Володимира Стельмаха.

Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сказала на прес-конференції в Києві.

Крім того блок Юлії Тимошенко пропонує провести позачергову сесію Верховної Ради, присвячену політиці Національного банку.

"Розділяючи позицію Верховної Ради й враховуючи, що подальша дестабілізація ситуації на грошовому ринку України є загрозою національній безпеці країни, добробуту населення, конкурентоспроможності цілих секторів вітчизняної економіки, Кабінет міністрів України звертається до вас, Вікторе Андрійовичу, з пропозицією терміново внести до Верховної Ради подання про звільнення голови Національного банку України", - сказала Тимошенко.

Реклама:

За її словами, кожен подальший день роботи Нацбанку під керівництвом Стельмаха поглиблює кризу в країні.

"Через відсутність системних заходів і продуманої довгострокової політики з боку голови та правління Національного банку відбулося найбільше в світі падіння вартості національної валюти – більш ніж на 50%, це ЧП!

Як наслідок, розгортаються спонтанні інфляційні процеси, знецінюються доходи людей, банки стають на межу виживання, розбалансуються бюджети, стає неможливим повернення валютних кредитів, банкрутує малий і середній бізнес, кредити стають недоступними й внаслідок всього цього знищується економіка країни", - додала прем`єр-міністр.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!