Тимошенко: Дешевше, ніж Україна, газ отримує лише Білорусь. ВІДЕО

Середа, 21 січня 2009, 14:01

Хто виграв, а хто прогадав? В Україні обговорюють, чи вигідна ціна на російський газ. Прем'єр запевняє: дешевше, ніж Україна, паливо отримує лише Білорусь, - повідомляє 5 канал. Про це Юлія Тимошенко заявила під час засідання Кабміну.

Мінськ має такі преференції, бо білоруська газотранспортна система приватизована за участі росіян.

Решта країни Європи мають значно вищі тарифи - про це свідчить урядова інформаційна довідка. Менше трьохсот платить Німеччина, бо також має - кілька спільних газових проектів з Росією. Понад триста платять Словаччина, Литва і Польща. Від чотирьохсот і вище - Чехія, Латвія та Австрія.

"Я хочу вам сказати, що це унікальні домовленості для України. І мені дивно, що люди, які дуже добре розуміються на результатах, які досягнуті, мають наглість говорити, що десь тим порушені національні інтереси України. Я дуже добре знаю, хто в тих корупційних хабарницьких схемах був. І ті, хто в них був, сьогодні висловлюють незадоволення такими поганими умовами для України. Тому що дійсно, де ж тепер хабарі отримувати? За рахунок чого Фірташ буде фінансувати політичні сили в Україні? Тому на цьому поставлена крапка", - додала прем'єр-міністр.

Крім того, цього року за технічний газ Україна сплачуватиме на 25 доларів менше за кубометр - сто п'ятдесят чотири долари. Усе це, каже прем'єр, свідчить про унікально вигідні умови газопростачання. Угоди, підписані Україною та Росією, уже схвалив Кабінет міністрів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!