"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР підтримає "Укрзалізницю" на півмільярда

Вівторок, 20 січня 2009, 14:35

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") кредит на 62,5 млн дол,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу київського представництва банку.

"ЄБРР продовжує надавати підтримку реформуванню державної системи залізниць України, надаючи кредит на суму 62,5 млн дол( быльше 500 млн грн) на покупку вантажних вагонів в рамках програми оновлення рухомого складу... Фінансування ЄБРР має вирішальне значення для реалізації даного проекту", - вказується в прес-релізі.

У прес-релізі наголошується, що починаючи з 1999 року ЄБРР надав "Укрзаліцниці" кредити на суму майже 240 млн дол за допомогою трьох окремих угод, включаючи і дану операцію.

Реклама:

Крім вищеназваного кредиту ЄБРР, уряд Франції надає фінансування на 350 тис євро для забезпечення підтримки "Укрзалізниці" у сфері ефективності обслуговування нового рухливого складу і обліку вагонів.

Як повідомлялося, ЄБРР в листопаді 2008 року виділив "Укрзалізниці" 125 млн дол для закупівлі вантажних вагонів нового покоління.

За даними міністерства транспорту і зв'язку України, в 2009 році "Укрзалізниця" планує купити 170 пасажирських вагонів і не менше 4 тис. вантажних.

Спільний об'єм діяльності ЄБРР в Україні на початок 2009 року склав  4,1 млрд євро в рамках 170 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: