"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МСП хоче натиснути на владу

Вівторок, 20 січня 2009, 12:32

Новоутворений "Національний комітет порятунку підприємництва" вимагає від влади надати можливіть малому та середньому бізнесу право ветувати свої рішення.

Про це на прес-конференції заявили її організатори - Представництво Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в м. Києві, Антирейдерський союз підприємців України, громадські галузеві об'єднання підприємців м. Києва та України.

Голова представництва Держкомпідприємництва в м. Києві Віталій Апостолов наголосив, що це рішення продиктоване низкою законів, прийнятих останнім Верховною Радою, "незаконними" розпорядженнями влоди Києва тощо.

"Без дій з боку підприємців мале підприємництво приречене. Але світова фінансова криза дає унікальний шанс позбутися поборів, недобросовісних чиновників тощо", - заявив він.

Реклама:

"ООН рекомендувала усім країнам створювати національні комітети, до яких входили б роботодавці, профспілки та державні органи влади для того, аби у різних галузях виявити те, що заважає їхньому розвитку", - пояснив голова організації роботодавців транспорту Київської області Валерій Черненко.

"Проти підприємців працюють усі: чиновники, крупні бізнес-структури тощо", - додав директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько.

Він пообіцяв, що якщо влада не прислухається до представників МСП, буде ужито "акції прямої дії".

"Ми дамо владі 15 днів. Якщо за цей час вона не зреагує, я не виключаю другого Майдану", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!