Фірташ зібрався в Індію і купити ОПЗ

Вівторок, 20 січня 2009, 12:44
Голова ради директорів RosUkrEnergo Дмитро Фірташ планує взяти участь в аукціоні по приватизації Одеського припортового заводу і запустити металургійні проекти в Індії.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Ми домовилися викупити частку другого акціонера "Рівнеазоту". Крім того, до кінця року плануємо закінчити розробку проекту по збільшенню потужностей цього підприємства в чотири рази. Фактично ми побудуємо там новий, набагато потужніший завод. Що стосується ОПЗ, ви знаєте, що ми подавали заявку в минулий раз і нам, звичайно, дуже цікавий цей актив, ми б хотіли взяти участь у його приватизації", - заявив він.

Також Фірташ планує запустити в найближчі роки металургійні проекти в Індії.

"Там нам належить родовище ільменітових руд, за потужністю порівнянне з Вольногорським. Ми збираємося будувати там комплекс, у котрий увійде блок по виробництву титану на 100 тис. т і блок по виробництву металу на 10-12 тис. т. Поки ми на етапі одержання ліцензій. Індія гарна тим, що там діє британське право, але це бюрократична країна. Запустити проект плануємо до 2013-2014 року, його вартість оцінювалася до кризи в $2,1 млрд", - повідомив Фірташ.

Реклама:

Що стосується його планів на ринку нерухомості, то Фірташ сказав, що його компанія придбала досить велику ділянку землі в Києві.

"І далі пішли по чотирьох напрямках. Перше - це бізнес-центри, друге - торгові центри, третє - готелі, і ще ми збиралися будувати житло на Оболоні. За рахунок цієї диверсифікованості виграли, тому що напрямок комерційної і торгівельної нерухомості залишається актуальним. Зараз, якщо є гроші, ти просто зобов'язаний будувати, адже розмір капіталовкладень на будівництво нерухомості скоротився", - сказав Фірташ.

Щодо покупки банку "Надра", то Фірташ повідомив, що одержав право 24 січня почати аудит банку.

"Якщо я відчую, що там щось не так, чогось не вистачає з того, що мені обіцяно, то я маю право вийти з угоди. Юлія Тимошенко говорить, що я там вивів якісь гроші. Це чергова бутафорія. Як людина може вивести, якщо вона туди не прийшла? Угода ще тільки на самому початку", - відзначив він.

Фірташ спростував інформацію, що покупку пакету акцій банку "Надра" почасти фінансував "Газпром".

"По-перше, мені ніхто ніяких грошей на покупку банку не надавав. А по-друге, у "Надру" я ще, у принципі, не ввійшов. Так, дійсно, я туди ввійду на 85%, але це буде не раніше кінця січня. Тому що в наглядову раду й у правління я буду введений тільки на зборах акціонерів, що відбудеться 24 січня. Зараз у банку немає жодної моєї людини, і я банком не керую", - заявив він.

На питання, чому Фірташ купує саме цей банк, він назвав його "перспективним".

"По розгалуженості він другий у країні після "Приватбанку", у нього 4 млн вкладників. Цей банк страждає від того, що в нього немає корпоративного клієнта, і ми вважаємо, що Group DF могла стати таким клієнтом. Друге, що стосується рефінансування: я хочу сказати, що рефінансування 7,2 млрд грн отримане. З них на 4 млрд грн видані під мою гарантію", - сказав Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: