Якщо Фірташа виженуть з посередників, він купить облгази?

Вівторок, 20 січня 2009, 11:46

Голова ради директорів RosUkrEnergo Дмитро Фірташ може скористатися опціоном на покупку облгазів, якщо його компанію витиснуть з газового ринку України.

Про це він заявив в інтерв'ю Комерсант-Україна.

При цьому він підкреслив, що ще "не купив" облгази.

"Коли я говорив, що ми контролюємо 75% ринку, я мав на увазі, що дві третини газу, що споживає Україна, поставляється RosUkrEnergo. Ще я сказав, і це ніяк не стосувалося попереднього твердження, що в нас є опціони на придбання деяких облгазів. Звичайно, не 75% всіх облгазів у країні. Що стосується цих опціонів - якщо ми вирішимо, то викупимо пакети акцій цих облгазів. Якщо ні, то не купимо", - заявив Фірташ.

Реклама:

Бізнесмен не назвав, про які саме оболгази йдеться, а також не сказав, коли саме планує скористатися вашими опціонами.

"Не знаю. Якщо так усе буде продовжуватися, ми можемо зовсім відмовитися", - заявив Фірташ.

На питання, що RosUkrEnergo буде робити з контрактами на закупівлю середньоазіатського газу у випадку переходу на прямі постачання "Газпрому" і "Нафтогазу", Фірташ відповів: "Не бачу тут великої проблеми. RosUkrEnergo - досить велика компанія, для нас український бізнес ніколи не був прибутковим. Тому, якщо з нас знімуть зобов'язання з постачання в Україну, я буду навіть радий... Скористаємося опціоном на придбання облгазів і будемо обслуговувати ці активи (посміхається)".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: