"Нафтогаз" розраховує до Різдва все вирішити

П'ятниця, 2 січня 2009, 18:05
 

Керівництво НАК "Нафтогаз України" розраховує укласти "певні контракти" з ВАТ "Газпром" до різдвяних свят.

Про це заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви" у п'ятницю прес-секретар "Нафтогазу України" Валентин Землянський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що до березня переговори не триватимуть, і в Різдво ми прийдемо з певними контрактами (з" Газпромом ")", - зауважив він.

Він висловив надію, що рішення газового питання буде знайдене, але припустив, що це будуть домовленості "скоріше на державному, політичному рівні, ніж на рівні господарюючих суб'єктів".

Представник "Нафтогазу" додав, що запасів газу в українських підземних сховищах вистачить "до кінця опалювального сезону, тобто до квітня".

Землянський відзначив, що українська сторона не має наміру підвищувати ставку транзиту російського газу, "щоб отримати додатковий прибуток".

"Ми будемо виходити з ціни, яку буде пропонувати" Газпром ", - сказав він, додавши, що Україну" влаштовує збереження існуючої в минулому році ціни за ставкою транзиту в 1,7 долара "за транспортування 1 тис. куб. м на 100 км.

Прес-секретар заявив, що українська сторона очікує від "Газпрому" руху назустріч.

"Якщо ставка - 1,7 долара за ціною 250 (доларів за 1 тис. куб.м) - то ми втрачаємо півмільярда доларів, ми на це не згодні", - прокоментував він зроблену раніше "Газпромом" пропозицію про ціну поставок газу до України в 2009 році.

Як повідомлялося, Україна відхилила цю пропозицію. У відповідь "Газпром" заявив про намір поставляти газ до України за європейськими цінами розміром 418 дол. за 1 тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!