"Газова група" ЄС підбиває підсумок газової кризи

Понеділок, 19 січня 2009, 20:58
 

Газова координаційна група Європейського Союзу відзначає злагоджену роботу газового ринку в період кризи.

Як передає агенство "УНІАН", такого висновку група дійшла за підсумками свого засідання в понеділок.

Згідно з висновками групи, злагоджена робота газових компаній дала можливість успішно впоратися із ситуацією, що була спричинена припиненням поставок російського газу, практично в усіх країнах-членах ЄС.

При цьому найбільше від газової кризи постраждала Болгарія, однак зараз обговорюється можливість постачання газу до цієї країни з Греції.

Реклама:

Координаційна група привітала дії компаній, які дозволили забезпечити поставки газу практично до всіх постраждалих країн і, зокрема, перехід на роботу у реверсному режимі словацького газопроводу для постачання газу з Німеччини через Чехію.

Група також дійшла висновку, що за умови збереження нинішньої температури повітря всі країни-члени ЄС, крім Болгарії, можуть бути достатньою мірою забезпечені газом.

В ході засідання групи комісар ЄС з питань енергетики повідомив про намір направити двох генеральних директорів з Директорату "Енергетика" Єврокомісії до Болгарії, Словаччини та Балканських країн з метою вивчення ситуації, викликаної відсутністю російського газу, на місцях.

Єврокомісія також висловила вдячність Норвегії, Алжиру та Лівії, які в період російсько-української кризи продовжували стабільно постачати газ і навіть збільшили обсяг поставок.

Газова координаційна група не призначила чергової дати свого засідання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!