"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкіри прогнозують зміцнення курсу гривні на міжбанку до 7,5

Понеділок, 19 січня 2009, 16:30
Банкіри прогнозують зміцнення курсу гривні на міжбанківському валютному ринку до 7,5 грн за дол у разі продовження регулярних інтервенцій Національного банку в січні.

Про це повідомляє  агентство "Українські Новини"

"Я впевнений у цьому і впевнений у тому, що Нацбанк все зробить для того, щоб зміцнити і стабілізувати ситуацію", - сказав голова спостережної ради Трансбанку Олександр Адлер.

Він також зазначив, що всі коливання курсу на ринку відбуватимуться близько курсу 7,5 грн/дол, тому що цю цифру закладено в бюджеті.

Голова правління Терра Банку (Київ) Сергій Щербина вважає, що курс гривні на міжбанку продовжить зміцнення у разі продовження регулярних інтервенцій НБУ.

Реклама:

"Я думаю, що нижче від 7 грн/дол не піде, але копійок на 20-30 може зміцнитися (у разі продовження регулярних інтервенцій НБУ)", - сказав він.

Щербина також зазначив, що для більшого зміцнення курсу гривні на міжбанку необхідно більше валютних надходжень до України, а в січні їх майже не було.

Голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук також прогнозує зміцнення курсу гривні на міжбанку у разі продовження регулярних інтервенцій НБУ в січні.

"Звичайно, зміцнюватиметься (курс гривні на міжбанку), за умови регулярних інтервенцій", - сказав він.

Гриджук зазначив, що курс гривні може зміцнитися до рівня 7,0-7,5 грн/дол.

Як повідомляло агентство, раніше НБУ затвердив графік здійснення валютних інтервенцій на міжбанку в січні в наступному порядку: за єдиним певним курсом - по понеділках; у вівторок, середу і четвер - залежно від ситуації на валютному ринку.

Аукціони, відповідно до рішення, проводитимуться щоп'ятниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!