Путін просить Європу допомогти оформити відносини з Тимошенко

Понеділок, 19 січня 2009, 15:02

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін закликав Єврокомісію сприяти юридичному оформленню досягнутих з Україною домовленостей щодо газової проблематики.

Про це він заявив у телефонній розмові з головою Комісії європейських співтовариств Жозе Мануелем Баррозу, повідомив "Інтерфаксу" прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

"У ході розмови сторони обмінялися думками про ситуацію навколо врегулювання газової кризи, і Путін закликав Єврокомісію сприяти юридичному оформленню домовленостей, досягнутих за підсумками його зустрічі з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко", - відзначив Пєсков.

В той же час у Європейській комісії просять не квапитися щодо прийняття рішень як із приводу можливого припинення діяльності моніторингової місії по транзиту газу, так і щодо можливого впливу поточної кризи на перспективи членства України в енергетичному співтоваристві.

Реклама:

У понеділок у Брюсселі на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, чи буде виведена моніторингова місія після того, як усі документи будуть підписані між Україною і Росією, представник Європейської комісії Йоханнес Лайтенбергер сказав:

"Давайте не поспішати з будь-якими висновками, давайте подивимося на угоду і, що більш важливо, щоб газ почав знову надходити".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: