Китай допоможе Україні збудувати літак і корвет

Понеділок, 19 січня 2009, 14:45

Міністерство оборони України вивчає можливість спільного з Китаєм виробництва нового навчально-бойового літака L-15.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров, після п’ятиденного візиту до Китаю, повідомляє агентство УНІАН , з посиланням на Управління прес-служби Міноборони.

Міністр  відзначив  продуктивну роботу ВАТ “Мотор-Січ” та АНТК ім. Антонова з китайськими партнерами щодо спільного двостороннього виробництва нового літака L-15.

“Зараз ми вивчимо технологічні можливості наших авіаремонтних підприємств і проведемо конкретний переговорний процес з представниками Китаю з точки зору можливості виробництва таких навчально-бойових літаків.”, - підкреслив міністр.

Говорячи про мету відвідування військово-морської бази Народно-Визвольної Армії Китаю у Шанхаї, глава вітчизняного оборонного відомства зазначив, що зараз Міністерство оборони України працює над програмою “корвет”.

Реклама:

“Ми уважно вивчаємо все те, що є у світі кращого, раціонального і має гарне співвідношення “ціна-якість”. Саме цьому була присвячена ця частинка нашої програми”, - зазначив міністр.

За його словами, Україна свого часу втратила багато з 60% суднобудівних потужностей колишнього СРСР, які дісталися їй у спадок, але залишилися  кадри, і наукові інститути, тому зараз триває активний пошук партнерів.

Перспективною, на переконання міністра оборони, є можливості співпраці України з КНР за участі підприємств Російської Федерації.

“Ми повинні втрьох вести переговори і домовлятися про спільні проекти. Мова тут йде про військово-транспортні літаки, про підготовку офіцерів морської авіації, про виготовлення морських кораблів. Дуже хотілося би, щоби це знайшло розуміння у наших російських колег”, - підкреслив Єхануров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: