"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росії не потрібна українська труба?

Понеділок, 19 січня 2009, 13:32
Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що в майбутньому Росія може відмовитися від використання газотранспортної системи України для транспортування газу до Європи.

Про він сказав в інтерв`ю російському каналу "Вести", повідомляє агентство УНІАН .

“Але якщо питання постане так далі, ми взагалі можемо обійти Україну. Якщо вони цього хочуть – вони цього доб`ються.

Вони сьогодні дуже близькі до того, щоб залишитися зі своєю газотранспортною системою один на один, з металобрухтом, заритим у землю", - заявив Черномирдін, кажучи про перспективи будівництва нових газопроводів в обхід України.

Він також зазначив, що заяви українських політиків про те, що у Росії немає газу для поставок до Європи, не відповідають дійсності.

Реклама:

“Це хто говорить? У них мізків мало, якщо вони говорять такі речі! У себе треба дивитися. Не треба заглядати в чужі кишені, не треба лізти туди, де ти абсолютно нічого не розумієш…Все, що ми маємо, - наше. Ми на найближчі сто років забезпечені", - сказавЧерномирдін.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня Президент Росії Дмитро Мєдвєдєв за підсумками "газового" саміту в Москві заявив, що будівництво обхідних трубопроводів не означає, що українська газотранспортна система не використовуватиметься для транзиту газу до Європи.

У той же час він зазначив, що зацікавлені країни повинні думати про диверсифікацію поставок енергоносіїв, навіть незважаючи на те, що відбувається сьогодні в питанні транзиту газу.

За його словами, саме для цього планується збудувати газопроводи "Північний потік" і "Південний потік".



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: