Дубина: Газпром веде переговори агресивно

Понеділок, 19 січня 2009, 13:17

"Газпром" веде переговори агресивно, важко йде на компроміси, але можна намагатися з ним домовитися, заявляє голова "Нафтогазу України" Олег Дубина.

Він розповів про подробиці російсько-українських газових переговорів в інтерв'ю телеведучому Євгену Кісельову у програмі "Євген Кісельов. Нагорі", яка вийшла в неділю ввечері на каналі TВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

Дубина зазначив, що тільки із серпня по грудень 2008 року в нього було 29 відряджень до Москви.

Він зізнався, що знайомий особисто з головою "Газпрому" Олексієм Міллером із 2001 року, але в переговорах "на "ти" фамільярно ми намагаємося на переходити".

Реклама:

"З одного боку, потрібно віддати належне фахівцям "Газпрому", тому що переговори вони ведуть досить агресивно, вони відстоюють інтереси компанії, дуже важко йдуть на компроміси, але можна намагатися домовитися", - сказав голова НАК.

Відповідаючи на запитання про роль прем'єра РФ Володимира Путіна, якого кулуарно прийнято вважати неформальним головою "Газпрому", Дубина сказав, що не відчув цього.

"Напряму я не стикався з тим, щоб... сьогодні я міг чітко і впевнено сказати, так, Путін керує "Газпромом". На переговорах була гарна підготовка,... суть питання була дуже чітко викладена", - відзначив він.

Менше з тим, Дубина припустив, що "вірогідно, він (Путін) у курсі всіх питань і проблем, які є в "Газпромі".

Крім того, голова НАК не згоден із думкою про те, що в російської сторони від початку був план не підписувати жодних документів з Україною, щоб поставити "на коліна" українську економіку.

"Мені погодитися з цим, означає визнати, що всі поїздки були марні і тебе як хлопчика водили по базару", - сказав голова "Нафтогазу".

Він також підтвердив, що на переговорах мав усі необхідні повноваження для підписання нових угод про постачання газу.

Характеризуючи газовий конфлікт, Дубина відзначив, що він не хотів би вживати слово "війна" стосовно до нього.

"Два дні тому у мене запитали, хто винен, що контракти не підписані, напевно, на подив багатьох, я сказав, що винен я, я не довів справу до кінця. Але це не є газова війна, це газовий конфлікт... Він полягав у наступному: пропозиції з російської сторони для НАК "Нафтогаз", який я представляв, вони були для мене неприйнятні", - підкреслив Дубина.

При цьому він додав, що не знайдений був компроміс щодо ціни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: