Путін поступився Тимошенко: посередників уже не буде

Понеділок, 19 січня 2009, 10:54
 

Посередників у схемі постачань російського газу в Україну вже не буде: уперше за 10 років "Газпром" відновить прямі постачання газу в Україну.

Про це розповіли газеті "Комерсант-Україна" джерела в "Газпромі" й адміністрації президента Росії.

За словами співрозмовників, прем'єр РФ Володимир Путін пішов назустріч вимогам прем'єра України Юлії Тимошенко і виключив зі схеми постачань RosUkrEnergo.

Його місце не займе інший посередник, підтвердили виданню у "Нафтогазі".

Реклама:

Утім, у RUE ще залишається понад 11 млрд кубометрів газу у сховищах України, що мають бути реалізовані цього року в Польщі, Румунії й Угорщині. Чи досягли сторони угоди щодо цього питання, у неділю сторони не змогли відповісти.

Між тим, в адміністрації президента РФ газеті сказали, що вважають домовленість про перехід на європейську формулу ціноутворення при продажу газу Україні найважливішою, оскільки Україна досі залишалася єдиною країною, де ціна формувалася на підставі двосторонніх переговорів.

Як відомо, у вихідні прем'єри України і РФ Юлія Тимошенко і Володимир Путін провели тривалі переговори щодо питань постачань газу в Україну та транзиту його до Європи.

Усе, що повідомили за результатами цих переговорів, що сторони домовилися підписати угоди про постачання газу в Україну за європейською формулі ціни з 20%-ою знижкою за умови пільгового транзиту газу для Росії за нинішньою ставкою.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: