Змінити мобільного оператора буде зручніше

Понеділок, 19 січня 2009, 09:58
 

Українським абонентам може стати доступною послуга із зміни оператора зі збереженням номера.

27 грудня Кабінет міністрів затвердив зміни до "Концепції розвитку телекомунікацій", повідомила минулої п'ятниці Державна адміністрація зв'язку.

Більша частина змін стосується планів з розвитку телефонних мереж. Конкретні зобов'язання за термінами і кількістю нових підключень замінені більш загальними формулюваннями, пише видання "Комерсант-Україна".

При цьому одним з пріоритетних напрямків розвитку телекомунікацій зазначено впровадження послуги збереження мобільного номера - Mobile Number Portability (MNP). Вона дозволяє абоненту зберегти номер при зміні оператора.

Для технічного забезпечення використання функції MNP ще в грудні 2007 року за участю Українського Держцентру радіочастот було створено Український центр підтримки номерів і адрес, нагадав член Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) Олександр Степанов.

"Але одних змін до концепції для впровадження MNP мало, необхідні зміни до закону про телекомунікації. До того часу робота центру неможлива", - сказав він.

Теоретично необхідні зміни до законодавства можуть бути прийняті вже найближчим часом. Введення MNP передбачено законопроектом № 3460-1, що містить поправки до закону "Про телекомунікації", зареєстрованому в парламенті 29 грудня 2008 року.

Але існує й альтернативний проект поправок до цього закону, в якому функція збереження номера не передбачена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: