"Нафтогаз": для відновлення транзиту треба виконати три технічні умови

Субота, 17 січня 2009, 15:28
 

"Нафтогаз України" обурений "неправдивими" закидами на його адресу з боку "Газпрому" і вкотре звертає увагу російських колег на неприпустимість політизації відносин у газовій сфері.

Компанія заявляє, що у своїй діяльності та відносинах з "Газпромом" вона спирається суто на економічну доцільність та технологічні можливості.

"Будь-які політичні закиди на адресу керівників компанії є такими, що не відповідають дійсності та завдають шкоди репутації керівництва "Нафтогазу України", - заявляють у НАК.

Як приклад таких дій "Нафтогаз" називає заяву заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва щодо нібито відсутності політичного рішення для відновлення постачання російського газу до Європи.

Реклама:

"Ця інформація не відповідає дійсності та є черговим порушенням ділової етики ведення бізнесу", - заявляють у компанії.

"Нафтогаз України" офіційно заявляє, що для відновлення постачання російського експортного газу по території України необхідно виконання суто технічних умов.

По-перше, НАК потребує до 36 годин для переналаштування української ГТС, яка зараз працює в автономному режимі.

Окрім того, з метою забезпечення експортних поставок російського природного газу через територію України у штатному режимі та в необхідних обсягах, необхідно використання наступних напрямків:

ГВС "Ужгород" - 186,6 млн. куб. м на добу, ГВС "Берегово" - 23,7 млн., ГВС "Дроздовичі" - 6,1 млн., ГВС "Орловка" - 66,3 млн., ГВС "Теково" - 0,6 млн. та для споживачів Молдови - 12,7 млн. куб. м на добу.

Для забезпечення транзиту вищевказаних обсягів у найкоротші терміни необхідно забезпечити прийом 317 млн. куб. м російського газу на добу, в тому числі по напрямках:

ГВС "Писарівка" - 45 млн. куб. м на добу, ГВС "Валуйки" - 41 млн., ГВС "Суджа" - 186 млн. і ГВС "Сохранівка" - 45 млн. куб. м на добу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!