Україні прогнозують газ по 450 доларів

Субота, 17 січня 2009, 13:30
 

Екс-керівник НАК "Нафтогаз України" Ігор Бакай вважає, що ціна на газ для України буде триматися на рівні 450 дол. за тисячу куб. м.

"Думаю, що переговори будуть дуже складними. Ситуацію довели до абсурду, такого ніколи не було за всю історію", - зазначив він в інтерв'ю "Зеркало недели".

"Тому я вважаю, що ціна на газ для України буде триматися на рівні 450 дол. Ніхто від цієї ціни не відступить. Про це вже заявили і всі зацікавлені споживачі Європи", - додав він.

Бакай пояснив, що "мова йде про недобросовісну конкуренцію: українські підприємства отримують газ за пільговою ціною, а європейські - за комерційною, тому європейська продукція менш конкурентноздатна, ніж українська, наприклад, хімія, металургія та інші".

"Якщо сьогодні казати про політичний момент, то українська політика зіграла проти Тимошенко. Весь скандал замішаний проти Тимошенко. І їй розрулити це буде нелегко. Якщо не сказати - неможливо", - зазначив екс-керівник "Нафтогазу".

На питання, якою, на його думку, повинна бути ставка транзиту, у випадку, якщо ціна газу для України буде 450 дол., Бакай відповів:

"Моя думка така: після того, як у 2006 році Україна розділила транзитний договір та договір про постачання газу в Україну, тоді вона програла все".

Реклама:

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: