Медведєв запевняє, що Україна не зазнає витрат

П'ятниця, 16 січня 2009, 18:48
 

Міжнародний консорціум, створення якого запропонувала Росія для забезпечення безперебійного транзиту газу в Європу, не потребує для України ніяких витрат.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з віце-прем'єром Ігорем Сечіним у своїй підмосковній резиденції в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"От цей консорціум не вимагає для України ніяких витрат, тобто передача газу міжнародному консорціумові не потребує оплати з боку України в негайному режимі", - сказав Медведєв.

За його словами, це дозволить негайно розв'язати проблеми, які склалися.

Реклама:

"Я сподіваюся, що такого роду пропозиції будуть почуті нашими колегами", - зазначив президент.

Медведєв підкреслив, що ідея створення міжнародного консорціуму з європейських компаній, які могли б мати права на газ, який буде закачано у трубопровідну систему України для підтримки нормального тиску, була запропонована українському президентові Віктору Ющенко.

"Він не дав на неї відповіді", - додав президент Росії.

Сечін доповів президенту, що Україна відмовила подавати Молдавії, Словаччині і Болгарії газ зі своїх газових сховищ.

"Спроби реалізувати вашу пропозиція по газообмінних операціях, які спрямовані на підтримку першочергових потреб Молдови, Болгарії і Словаччині, також не завершилися успіхом", - сказав Сечін.

"За інформацією, яку ми одержали з Києва (там знаходився президент Словаччини, який робив спроби здійснити газообмінні операції), українські колеги відмовили, незважаючи на передану інформацію на технічному рівні від заступників голови "Нафтогазу" і "Газпрому" про технічну можливість проведення цієї операції", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!