"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС знову погрожує Києву й Москві через газове питання

П'ятниця, 16 січня 2009, 17:20
 

Європейська комісія розраховує, що впродовж майбутніх вихідних днів Росія і Україна знайдуть вирішення газової кризи, інакше Євросоюз перегляне комплекс відносин з обома країнами.

Цю позицію, підтверджену напередодні комітетом постійних представників 27 країн при ЄС, оголосив офіційний представник Єврокомісії Йоханнес Лайтенбергер у п'ятницю на брифінгу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Комісія розраховує, що майбутні в найближчі дні зустрічі (російських і український керівників) - це останній хороший шанс для Росії та України довести свою серйозність у прагненні розв'язати кризу і показати, що вони надійні торговельні партнери", - заявив Лайтенбергер.

"Якщо протягом уїкенда не буде рішення, ми змушені будемо пункт за пунктом розглянути свої відносини з Україною та Росією і в кожному випадку вирішити, чи можна продовжувати" бізнес як звичайно ", - підкреслив він.

"Серйозність ситуації виходить далеко за рамки цього газового спору, і ЄС може переглянути весь комплекс відносин, якщо газ не потече до Європи на наступному тижні", - сказав Лайтенбергер, пояснивши, що має на увазі не тільки економічні, але й політичні відносини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!