Немиря: "Від кількості самітів газу більше не стає"

П'ятниця, 16 січня 2009, 16:00
 

Віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря вважає, що відновлення транзиту газу до Європи не повинне пов'язуватися з проведенням енергетичних самітів.

Таку думку Немиря висловив журналістам у Києві після завершення круглого столу на тему "Стан і перспективи розвитку двосторонньої торгової співпраці між Польщею і Україною", повідомляє  агентство "УНІАН".

"Є логіка політична й економічна, але є ще й просто здоровий глузд, є країна, яка постачає газ, є країна, яка транспортує газ, є країни, які споживають газ", - почав віце-прем'єр.

"Україна 16 днів не отримує газ, а країни ЄС - уже 9 днів. І перше, що потрібно зробити, а це й передбачено протоколом, підписаним Україною, Росією і Євросоюзом, - це відновити в повному об`ємі постачання російського газу для його подальшого транспортування", - додав він.

Реклама:

Немиря нагадав, що прем`єр-міністри України та Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін домовилися про проведення двосторонньої зустрічі.

"Ми це вітаємо, оскільки на нашу думку - це крок до виконання меморандуму від 2 жовтня 2008 року, підписаного прем`єр-міністрами України та Росії", - додав він.

Немиря вважає, що проведення енергетичного саміту в столиці однієї з європейських країн відповідає політичній логіці. При цьому він відзначив, що "від кількості самітів газу більше не стає".

"Підписанням протоколу зроблено все, щоб відновлення постачання газу та його транзиту було здійснено негайно. І для цього не потрібно чекати самітів", - наголосив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!