Австралійські металурги захищаються від поглинань "Приватом"

П'ятниця, 16 січня 2009, 11:14
 

Група "Приват" продовжує нарощувати активи в феросплавному бізнесі.

Структури групи сконцентрували близько 12% акцій другої за обсягами виробництва марганцевих руд в Австралії компанії OM Holdings.

Але акціонери компанії внесли зміни до статуту, щоб захиститися від недружнього поглинання, пише видання "Комерсант-Україна".

Згідно до законодавчого акту 2001 (The ASIC Act), прийнятому Австралійською комісією з цінних паперів та інвестицій, придбання 20 або більше відсотків акцій публічних компаній зобов'язує їх власника запропонувати до викупу акції за середньою ціною їх котирувань за останні кілька місяців іншим акціонерам.

У повідомленні OMH говориться, що зміни схвалили 81% з 85% зареєстрованих акціонерів. Решта 15%, що виступають проти внесення змін, на 99,8% представляли Consolidated Minerals.

Питання про внесення змін до статуту OMH стало актуальне після того, як наприкінці 2008 року Consolidated Minerals (ConsMin `S) придбала 12% її акцій.

Пізніше ConsMin `S, з 2008 року входить до групи" Приват "через Palmary Enterprises Геннадія Боголюбова, оголосила про намір збільшити свою частку в OMH до 25% і таким чином зайняти третину місць у правлінні компанії.

Оскільки OMH зареєстрована на Бермудських островах, на компанію не поширювалися діючі в Австралії механізми захисту від поглинань.

Але представники ConsMin `S спростовували звинувачення в недружніх поглинаннях, пояснюючи свої дії "звичайним фінансовим інвестуванням", і рекомендували OMН перенести збори акціонерів на більш пізній період.

OM Holdings - друга за обсягами видобутку марганцевих руд в Австралії компанія (600 тисяч т на рік), має у своєму розпорядженні власні ферросплавнимі потужності в Китаї (55 тис. т на рік) і володіє 11% акцій австралійського виробника залізної руди Territory Recources.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: