"Газпром" вчетверте подав заявку на транзит газу через ГВС "Суджа"

П'ятниця, 16 січня 2009, 10:28
 

Російський "Газпром" четвертий раз подав заявку на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на здійснення транзиту природного газу через газовимірювальну станцію "Суджа" в напрямку ГВС "Орлівка" і ГВС "Ужгород".

Про це повідомив прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський, передає агентство "Українські новини".

За його словами, заявка російського концерну аналогічна поданій 15 січня: транзит 99,2 млн. куб м газу за добу з 9:00 через ГВС "Суджа".

З цього обсягу 13,9 млн. куб м призначені споживачам Молдови, 63,1 млн. куб м через ГВС "Орловка" - споживачам балканських країн і 22,2 млн. куб. м через ГВС "Ужгород" - споживачам Словаччини.

Реклама:

Як повідомлялося, 13, 14 і 15 січня "Газпром" подавав заявки про поновлення транзиту через газовимірювальну станцію "Суджа" на ГВС "Орлівка".

"Нафтогаз" попросив "Газпром" розпочати поставки газу не через ГВС "Суджа", а через ГВС "Валуйки" і "Писарівка", але "Газпром" відмовив у цьому проханні.

У разі транзиту газу за маршрутом "Суджа" - "Орловка" без газу через необхідність переорієнтації роботи газотранспортної системи залишаться Луганська, Донецька, Одеська, частково Дніпропетровська області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: