"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лист "Нафтогаза" до "Газпрому" про можливості прийняти російський газ для транзиту в Європу

Четвер, 15 січня 2009, 19:03
 

Агентство газової інформації (АГІ) демонструє текст листа Об'єднаного диспетчерського управління (ОДУ) НАК "Нафтогаз України" до ВАТ "Газпром" про можливості прийняти російський газ для транзиту в Європу на газовимірювальній станції (ГІС) "Суджа".

У листі говориться, що ОДУ ДК "Укртрансгаз" підтримує пропозиції не продовжувати непотрібне листування щодо єдиного варіанту транзиту газу.

При цьому ОДУ пропонує розглянути низку їхніх пропозицій з метою якнайшвидшого відновлення транзиту газу країнам Європи.

"При цьому повідомляємо про можливі варіанти прийому газу через ГІС "Суджа" в обсязі 99,2 млн. кубометрів/добу з наступним розподілом", - відзначається в листі.

Розподіл передбачається через ГІС "Орловка" - 28 млн. куб. метрів /доб., ГІС "Ужгород" - 57,3 млн куб. метрів/доб. На споживачів Молдавії пропонується - 13,9 млн куб. метрів/доб.

"Також технічно можливі варіанти перерозподілу кількості газу в обсязі 57 млн. кубометрів/доб. між ГІС "Ужгород" та ГІС  "Берегово", ГІС "Теково" та ГІС "Дроздовичі", - підкреслюється в повідомленні.

ОДУ також пропонує для розгляду заявки ВАТ "Газпром" за напрямками ГІС "Орловка", ГІС "Ужгород" і споживачам Молдови розглянути подачу природного газу до ГТС України за наступними напрямками: ГІС "Суджа", Ду 1400 - 35 млн. куб. метрів/доб.; ГІС "Валуйки" - 40 млн. куб. метрів/доб. і до Новопсковського вузлу через будь-яку з ГІС ( "Писарівка", "Серебрянка", "Сохрановка", "Прохорівка", "Платонова") загальним обсягом подачі 24,2 млн. куб. метрів/доб.

Крім того, пропонується розглянути варіант подачі і транзиту газу за напрямками, викладеним у проекті тимчасового технічного угоди (варіант НАК "Нафтогаз України" від 13 січня 2009 року), або відновити подачу газу з розподілом за напрямками, що відповідають стану на 16:00 (час київський) 1 січня 2009 року.

"Для розгляду інших варіантів просимо Вас повідомити технічну можливість ВАТ "Газпром" з подачі природного газу до ГТС України з усіх напрямків", - говориться в листі.

"При цьому вважаємо, що для забезпечення надійного транзиту природного газу споживачам Європи доцільно негайно оформити тимчасову технічну угоду, в якому буде обговорено чіткий регламент взаємовідносин операторів газотранспортних систем Росії й України", - додається в повідомленні.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!