Банки закликають утриматися від звинувачень на їхню адресу

Четвер, 15 січня 2009, 15:33
 

Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) закликає чиновників, політиків і представників ЗМІ "утриматися від голословних звинувачень і негативних заяв на адресу банківських установ та їх посадових осіб".

Про це йдеться у заяві УКБС, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

"Представники банківського сектора України стурбовані ситуацією на вітчизняному фінансовому ринку й звертаються із закликом припинити нагнітання паніки в суспільстві та консолідувати зусилля для стабілізації ситуації в економіці країни", - йдеться в заяві УКБС.

На думку асоціації, розповсюдження "неперевіреною і переніс інформації", що дискредитують діяльність і функціонування окремих банків, що призводить до "расшативанію стійкості всієї банківської системи країни".

"Необхідно негайно зупинити процес політизації теми функціонування фінансової системи, діяльності банків і як можна швидше виробити спільні узгоджені і дієві механізми для подолання кризи і негайно впроваджувати їх в життя", - підкреслюють у УКБС.

"Звинувачення і постійні пошуки крайнього і винного лише шкодять конструктивної роботи, створюють додаткові ризики в діяльності банківської системи, всієї національної економіки і, як наслідок, призводять до зниження добробуту населення", - йдеться в заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: