Тимошенко сподівається в "газовій війні" на Гайдука

Четвер, 15 січня 2009, 13:11
 

Тимошенко сподівається в "газовій війні" на Гайдука

Прем'єр Юлія Тимошенко ініціює під керівництвом свого радника Віталія Гайдука заходи з заміщення газу на електроенергію.

"Нам треба застосовувати технології, які дозволяють застосовувати електроенергію замість природного газу. Це - мета номер один", - сказала Тимошенко на нараді з губернаторами.

Вона дала губернаторам на ці заходи два місяці.

Реклама:

"Я прошу проводити заходи мого радника Віталія Гайдука - сподіваюся, що найближчим часом він стане віце-прем'єром", - сказала Тимошенко.

Іншими відповідальними за цей напрямок вона назвала міністра палива та енергетики, а також житлово-комунального господарства.

"Я просила би, щоб під таким керівництвом - номер один Гайдук і далі інші міністри - голови обладміністрацій робили таку роботу", - сказала Тимошенко.

За її словами, використання електроенергії замість газу дешевше і забезпечує енергетичну незалежність України.

"Ми будуватимемо політичну незалежність, створюючи незалежність енергетичну. І розглядаємо це не як завдання лише центрального уряду, а кожного керівника місцевої влади", - сказала Тимошенко.

Зокрема, вона пообіцяла реалізувати видобуток українського газу на шельфі Чорного моря, що має зміцнити енергонезалежність.

Іншим перспективним напрямком Тимошенко назвала продаж Україною квот на шкідливі викиди в рамках Кіотського протоколу.

"Україна провела переговори з країнами, які готові придбати квоти на викиди одиниць вуглецю. Це мільярди, які можна використати для заміщення газу іншими носіями", - сказала вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!