Бойко додав газу у вогонь

Четвер, 15 січня 2009, 12:50
 

Партія регіонів звинувачує прем'єра Юлію Тимошенко у лобіюванні компанії з експорту газу, діяльність якої відновлено Ігорем Бакаєм та Віктором Медведчуком.

Про це заявив депутат-регіонал Юрій Бойко журналістам, повідомляє "Українська Правда".

"Реальна причина зриву переговорів - намагання прем'єра пролобіювати наново відкриту її головними газовими радниками Бакаєм та Медведчуком компанію щодо експорту 4,5 млрд кубів російського газу закордон", - заявив Бойко.

Депутат повідомив назву цієї компанії - FKRtt Universal Swissland.

Реклама:

За його словами, російська сторона відмовилася підтримувати діяльність цієї компанії, і "з цього моменту почався, власне кажучи, зрив переговорів".

"Компанія FKRtt Universal Swissland належить Віктору Медведчуку й Ігорю Бакаю. Прем'єр-міністр лобіювала підписання контракту між російською стороною й цією компанією на експорт із території Росії 4,5 млрд. куб. м газу в першому кварталі. Саме тому виплата газових боргів так довго затягувалася урядом України, як і переговірний процес у цілому," - сказав Бойко.

Коментуючи звинувачення Тимошенко у його причетності разом із депутатом Льовочкіним та бізнесменом Фірташем до зриву газових переговорів, Бойко сказав:

"Якщо переговори проводяться стійко, то зірвати їх достатньо складно. І виникає питання - що це за прем'єр і що це за уряд, переговори якого зриваються двома опозиційними депутатами і бізнесменом".

"Тоді навіщо потрібен такий прем'єр та уряд, якщо вони не спроможні вести переговори до кінця", - додав він.

Також Бойко висловив переконання, що уряд, який "в кризовій ситуації неспроможний гарантувати енергобезпеку країни, має піти у відставку".

Він нагадав про реєстрацію Партією регіонів у ВР постанови щодо відповідальності уряду.

"Як можна інакше оцінювати ситуацію, коли держава мерзне, зупинено 23 найбільші підприємства, які забезпечують половину ВВП, і коли через відсутність транзиту нашу країну перетворюють на Сомалі з газовими піратами. А в цей час президента і прем'єра немає, ніхто не вживає ніяких заходів, ніхто не їде до Москви", - сказав він.

"Ця влада не здатна навести порядок у державі, тому ми вимагаємо її відставки", - додав він.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що йому невідомо про участь FKRtt Universal Swissland в російсько-українських газових переговорах.

Один з названих Бойко передбачуваних співвласників FKRtt Universal Swissland - Ігор Бакай заперечує, що має до неї відношення.

Він заявив виданню "Ведомости", що нічого не знає про компанію, яку назвав Бойко. За словами Бакая, він уже вісім років не займається газовим бізнесом і весь цей час не зустрічався з Юлією Тимошенко, а отже, не міг бути її партнером.

Ігор Бакай за часів президента Леоніда Кучми був керівником Держуправління справами, Віктор Медведчук - головою адміністрації президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: