Фірташ хоче звітувати Раді про RosUkrEnergo

Четвер, 15 січня 2009, 12:39
 

Бізнесмен Дмитро Фірташ звернувся з листом до голови Верховної Ради Володимира Литвина, у якому просить дозволити йому в парламенті роз'яснити роль RosUkrEnergo  в поставках природного газу до України.

Про це йдеться в листі Фірташа, повідомляє агентство "Українські новини".

Фірташ зазначає, що протягом пленарного засідання парламенту 13 січня окремими народними депутатами не раз висловлювалися безпідставні звинувачення на адресу компанії RosUkrEnergo і надавалася неправдива інформація про її діяльність.

"У зв'язку з цим прошу під час поточної сесії Верховної Ради дозволити мені викласти свою позицію щодо діяльності компанії RosUkrEnergo, а також дати своє бачення головних завдань і принципів політики України в сфері газопостачання", - йдеться в листі.

Реклама:

13 січня Верховна Рада розглядала на своєму пленарному засіданні питання, пов'язані зі станом забезпечення України енергоносіями й укладення міжнародних договорів про поставки і транзит газу.

50% RosUkrEnergo володіє "Газпром", іншими 50% - Centragas Holding AG (Австрія), 90% якого у свою чергу належить українському бізнесмену Дмитру Фірташу, 10% - Івану Фурсіну.

Фірташ є головою ради директорів міжнародної холдингової компанії Group DF, яка об'єднує активи Фірташа в енергетиці, хімічній промисловості, нерухомості й енергетичній інфраструктурі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: