Молдова нарешті отримала український газ

Четвер, 15 січня 2009, 10:34
 

Україна відновила "у мінімальних обсягах" постачання газу в Молдову по основному газопроводу, через тиждень після їх припинення.

Як повідомляє "Reuters" з посиланням на уряд Молдови, постачання газу в цю країну були припинені 7 січня.

У результаті без газу залишився весь Придністровський регіон і південь Молдавії. На північ і в центральну частину, включаючи Кишинів, газ надходив лише побутовим споживачам по невеликому газопроводу з боку Чернівецької області України.

У середу прем'єр-міністр Молдови Зінаїда Гречана разом зі своїми колегами з Болгарії і Словаччини провели в Москві переговори про поновлення газопостачання своїх країн.

Реклама:

"У 17:00 (у середу) українська сторона відновила постачання газу в Одеську область, що дозволяє забезпечувати в мінімальних обсягах райони Штефан Воде, Кеушень і придністровський регіон", - говориться в повідомленні, інформує Ліга.

У результаті газової кризи три теплоелектроцентралі в Кишиневі і Бєльцях були переведені на мазут, була припинена подача гарячої води у в будинки.

10 січня президент Ющенко заявив, що Україна постачатиме Болгарії та Молдові український природний газ із власних резервів обсягом 2 млн. кубічних метрів на добу, починаючи з 10 січня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: