Тимошенко теж проти "газового саміту" в Росії

Четвер, 15 січня 2009, 10:42
 

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує провести саміт країн-транзитерів і споживачів російського газу на нейтральній території.

Таку пропозицію вона висловила під час зустрічі з прем`єр-міністром Болгарії Сергієм Станішевим у Києві у середу, коментуючи відповідну ініціативу президента Росії Дмитра Медведєва, повідомляє агентство "УНІАН".

"У нас є єдине побажання - щоб цей саміт проходив на території тієї країни, яка не залучена у конфлікт", - сказала Тимошенко.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко висловився на підтримку ідеї проведення тристороннього саміту глав держав та урядів у форматі Україна - Росія - країни ЄС, що споживають імпортований російський газ, але проти його проведення на території Росії, яка є учасником газового конфлікту.

Реклама:

Ющенко вважає найбільш прийнятним місцем проведення такого саміту одну з європейських столиць, наприклад, Прагу чи Брюссель.

Між тим, Тимошенко на зустрічі з прем'єром Болгарії наголосила також, що Україна готова надати всі документи, що стосуються газового конфлікту між Україною і Росією.

Вона вважає, що для вирішення газового конфлікту між Україною і Росією необхідно визначити відповідальну сторону.

"Вирішення кризових явищ напряму залежить від того, хто є відповідальним. Для вирішення будь-якої проблеми мають бути адекватні ліки" - сказала прем'єр.

Тимошенко звернула увагу болгарської сторони на факти свідомої з боку Росії дискредитації України.

"Поки в нас не з`явиться товар, у нас немає можливості відновлення транзиту. Україна є таким же заручником ситуації, як і європейські країни, які не одержують газ", - наголосила прем'єр України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!