"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ТИМОШЕНКО ПОГОВОРИЛА З ПУТІНИМ ТА ЇДЕ ДО МОСКВИ

Четвер, 15 січня 2009, 07:45
 

В суботу у Москві мають відбутися переговорів урядів України і Росії з газового питання.

Така домовленість була досягнута під час нічної телефонної розмови прем‘єра Юлії Тимошенко з головою уряду Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Кабміну.

Під час розмови була обговорена концепція зняття всіх проблем у газовому питанні.

Тимошенко та Путін також обговорили умови початку транзиту російського природного газу до країн ЄС.

Реклама:

При цьому Тимошенко відправила Путіну термінову телеграму, в якій гарантувала, що увесь обсяг природного газу, який Росія подасть в українську газотранспортну систему, буде доставлений до країн ЄС, за винятком 8% газу, який споживається на роботу газоперекачувальних агрегатів транспортної системи.

В цій телеграмі уряд України надає уряду Росії також гарантію щодо оплати природного газу, який буде використаний на технічні потреби, відразу після встановлення ціни на російський газ для України.

"Діалог прем‘єр-міністрів України та Росії був конструктивним, що дає надію на розв‘язання всіх проблем, накопичених у газовому питанні. Юлія Тимошенко вважає, що знаходження компромісу є можливим", - повідомляє прес-служба Кабміну.

У повідомленні також сказано, що розмова Тимошенко і Путіна відбулася о 24 годині, а інформації про неї з'явилася на сайті уряду о 00:49.

Раніше у середу вдень Тимошенко повідомила, що її служби намагаються організувати телефонну розмову між нею та Путіним.

Як відомо, в суботу, 17 січня президент Росії Дмитро Медведєв запропонував скликати у Москві саміт країн-споживачів російського газу.

Водночас президент Ющенко і прем'єр Тимошенко заявили про недоречність його проведення в Росії та запропонували для цього обрати нейтральну територію.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!