Українським ГТС потрібен інвестор без політичного тиску

Четвер, 15 січня 2009, 08:54
 

У Міністерстві закордонних справ вважають, що Україна зацікавлена в пошуку інвесторів для модернізації своєї газотранспортної системи, які не будуть висувати ніяких політичних вимог.

Про це заявив прес-секретар МЗС Василь Кирилич, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна зацікавлена в пошуку інвесторів для модернізації ГТС, однак для нас важливі і прийнятними є інвестори, які не будуть висувати ніяких політичних вимог, і не будуть намагатися здійснювати політичний тиск на Україну", - сказав він.

За словами Кирилича, виходячи з цього, у Хартії про стратегічне співробітництво України та США і передбачені положення про модернізації ГТС.

Реклама:

"У цьому зв'язку хотів би зазначити, що в Хартії дійсно є положення, які стосуються залучення США до модернізації української ГТС", - сказав він.

"У Хартії передбачені конкретні механізми енергетичного співробітництва, насамперед - початок роботи двосторонньої робочої групи з питань енергетичної безпеки, а також поглиблення тристороннього діалогу у форматі Україна-США-ЄС з приводу посилення енергетичної безпеки", - сказав прес-секретар МЗС.

Крім того, за його словами, у Хартії сторони вказали важливість ефективно функціонуючого енергетичного сектора.

Сторони планують тісно співробітничати по модернізації потужностей української ГТС, диверсифікованості, безпеки джерел українського ядерного палива, що зменшить залежність України від іноземних джерел ядерного палива і потужностей для їхнього збереження.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: