"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газове питання: Тимошенко не влаштовує ціна 450 доларів і Фірташ

Середа, 14 січня 2009, 14:05
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що ціна на газ для України в 450 дол. за тис. куб м., запропонована російською стороною, є неприйнятною.

Про це вона заявила на прес-конференції в середу, повідомляэ агентство "Інтерфакс-Україна".

"Такі умови, які виголосила Росія НАК" Нафтогазу "- 450 дол. за тис. куб м - при тому, що вартість транзиту не змінюється, безумовно, є неможливою для акцепту", - сказала Тимошенко.

Прем'єр наголосила, що переговори про поставки газу будуть продовжені, і "Україна буде проводити в конструктивному руслі переговори з РФ".

Крім того, вона відзначила, що в підземних сховищах України знаходиться 17 млрд. куб м газу, що, за її словами, дає можливість "вести переговори не припиняючи постачання природного газу для країни".

Разом з тим вона додала, що "75% облгазів належать шахрайським компаніям Фірташа (співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ), Бойко (екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко), Льовочкіну (заступник лідера фракції Партії регіонів Сергій Льовочкін), фактично Партії регіонів".

"Вони цей газ, який передається до облгазів, не постачають населенню, не постачають на обігрів води і не постачають на потреби промисловості в тому обсязі, який їм надає НАК "Нафтогаз України ", - заявила прем'єр.

За її словами, ці люди "продають лівий газ на лівих ринках малим підприємствам, які потім цей газ реалізуючи, віддають ці гроші в тіньовому секторі".

Крім того, за рахунок отриманих коштів, за словами Тимошенко, вищевказані особи "вирішують політичні проблеми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: