"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче позичити в "Газпрома" технологічний газ

Середа, 14 січня 2009, 13:11
 

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" просить "Газпром" позичити необхідні обсяги природного газу для використання його в якості технологічного для забезпечення транзиту.

Про це сказав голова правління НАК Олег Дубина на брифінгу в Києві в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо у вас є можливість, позичьти нам цей газ. Після того, як ми з вами домовимося, скільки він буде коштувати, ми за нього заплатимо", - сказав він.

Дубина пояснив, що за період після зупинки 7 січня транзиту "Нафтогаз" використовував 42 млн. куб м такого газу, однак частина цього обсягу вже компенсована за рахунок поставок газу до Молдавії і тепер мова йде про 18 млн. куб м

"Україна ніколи не крала і не може красти газ, адже він підписується в балансі та акті", - підкреслив глава НАК.

Він додав, що проекти відповідних технічних протоколів вже направлено до "Газпрому".

Коментуючи чергові звинувачення "Газпрому" про відмову "Нафтогазу" відновити транзит в среду, Дубина пояснив, що російська сторона, як і напередодні, подала заявку на транзит, виконання якої можливе лише за умови відключення східних регіонів країни, на що НАК піти не може.

За його словами, "Нафтогаз" пропонує підписати технічний протокол, в якому обговорить умови роботи української газотранспортної системи.

"Ми не можемо на сьогоднішній день запускати систему на невеликі обсяги і на незрозумілий термін. Мені потрібно бачити життя хоча б на один місяць, тоді можна щось планувати і якимось чином перебудувати роботу української ГТС", - сказав голова НАК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: