Газпром влаштував чергову істерику, що Україна не віддає "вкрадений" газ

Середа, 14 січня 2009, 12:03
 

Газпром знову обвинувачує Україну в тому, що вона не забезпечує транзит російського газу в Європу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Газпрому".

Російський монополіст нагадує, що 14 січня в 2 години направив в Об'єднане диспетчерське управління "Нафтогазу України" (ОДУ) чергову заявку на транзит 98,8 млн. куб. м газу на добу з 10.00 через ГВС "Суджа".

З них 13,9 млн. куб. м призначені споживачам Молдавії, 62,7 млн. куб. м через ГВС "Орловка" у балканському напрямку і 22,2 млн. куб. м через ГВС "Ужгород" споживачам Словаччини.

Реклама:

"У відповідь начальник зміни ОДУ Олександр Сидоренко відмовив у прийомі російського газу через ГВС "Суджа". У черговий раз умовою початку транзиту газу були названі подача газу через ГВС "Писарівка" і "Валуйки", призначені насамперед для внутрішнього споживання України, а також відновлення запасів газу в транзитних магістральних газопроводах "Нафтогазу України" в обсязі 140 млн. куб. м", - озвучує свою версію "Газпром".

"Систематичні відписки "Нафтогазу України" підтверджують, що Україна не здатна заповнити несанкціоновано відібраний із системи російський газ і відновити транзит", - стверджують у "Газпромі".

"З російської сторони на вході в ГТС України через ГВС "Суджа" крани відкриті, тиск робочий, "Газпром" готовий у будь-який момент забезпечити постачання газу для споживачів у Європі", - йдеться в повідомленні.

У той же час "Нафтогаз" повідомив у середу "Газпром" про те, що транспортувати газ у напрямку "Суджа-Орловка" технічно неможливо. Як повідомив глава НАК Олег Дубина додав, що транспортування російського газу в напрямку, на якому наполягає Росія, загрожує залишити без газу східні регіони України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: