Україна не відкрила транзитний газопровід через Суджу

Вівторок, 13 січня 2009, 14:31
 

Україна не відкрила транзитний газопровід у напрямку газовимірювальної станції (ГВС) "Суджа".

Про це повідомило агентству "УНІАН" інформоване джерело, близьке до НАК "Нафтогаз України".

За його словами, той обсяг газу, який запропонував "Газпром" для прокачування через ГВС "Суджа", недостатній для його транспортування в тому напрямку, який пропонує "Газпром", відповідно, на даний момент російський газ не надходить у ГТС України.

"Нафтогаз України" заявив у вівторок, що вимагає негайного відновлення рівномірного постачання газу на всіх транзитних напрямках.

Реклама:

У компанії зазначають, що 13 січня 2009 року о 00.58 ДК "Укртрансгаз" надійшла факсограма від ВАТ "Газпром", в якій повідомлялося про відновлення постачання газу з 9.00 13 січня 2009 року через ГВС "Суджа" обсягом 76,6 млн. кубометрів на добу. Передачу газу пропонувалося здійснювати для споживачів Балканського регіону і Молдови через ГВС "Орловка".

"НАК "Нафтогаз України" заявляє, що ці обсяги і напрями не були своєчасно узгоджені між двома операторами суміжних газотранспортних систем. Це грубо суперечить встановленій практиці надійного функціонування транзитних газопроводів", - наголошується в повідомленні.

Компанія вважає, що з метою стабільного забезпечення транзиту газу ГТС України сторонам необхідно відновити та оформити документи, які чітко регламентують технічну і технологічну взаємодію роботи суміжних газотранспортних систем і узгоджують роботу диспетчерських підрозділів сторін.

Це дасть можливість здійснювати прийом газу на російсько-українському кордоні, його надійне транспортування і гарантовану передачу європейським споживачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: