Ющенко стурбований темпами поповнення доходної частини держбюджету

Вівторок, 13 січня 2009, 12:05
 

Президент Віктор Ющенко відзначає, що надходження до загального фонду Державного бюджету України за першу декаду січня становили 1 млрд. грн., або 10% від планового показника на січень.

Про це президент заявив під час наради у вівторок, в якій взяли участь міністр фінансів України Віктор Пинзеник і голова Національного банку Володимир Стельмах, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Ющенка, надходження до загального фонду Держбюджету за першу декаду на 400 млн. грн. менше, ніж за аналогічний період 2008 року.

"По джерелах наповнення ми маємо проблемну ситуацію. Вона була прогнозована", - сказав Ющенко.

Реклама:

При цьому він зазначив, що необхідне внесення змін до діючого бюджету на 2009 рік, тому що "працювати тривало з таким бюджетом Україна не може".

У свою чергу, міністр фінансів повідомив, що з початку січня зафіксоване падіння обсягів імпорту, що, у свою чергу, впливає на відрахування до бюджету, адмініструванням яких займається Митна служба.

Як відомо, під час уранішнього пленарного засідання парламенту голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що Ющенко не братиме участі у засіданні ВР для обговорення газової ситуації, оскільки о 10.30 проводить велику нараду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!