Єврокомісія задоволена українськими газовимірювальними станціями

Вівторок, 13 січня 2009, 11:03
 

Представники Єврокомісії почали моніторинг українських газовимірювальних станцій (ГВС).

Експерти, зокрема, позитивно оцінили роботу станції "Дроздовичі" Львівської області на кордоні з Польщею, пише видання "Дело".

На газовимірювальних станцій європейські експерти приїхали здійснити суто технічний аудит. Представник Чехії Іржі Мізера повідомив, що одним із завдань є перевірити рівень оснащення станції та зафіксувати дані щодо подачі російського газу.

Експерт засвідчив, що станція обладнана сучасними комплексами обліку і працює по усім міжнародним стандартам.

Інший представник ЄС, австрієць Герберт Блойбл додав, що робоча група, яка знаходиться на Львівщині, переконалася в надійності обліку подачі газу, а також у тому, що станція "Дроздовичі" готова до відновлення подачі газу, який повністю припинили подавати на станцію 7 січня.

У той же час керівництво газовимірювальної станції запевнило в неможливості крадіжки газу, про що йшлося у заявах російської сторони.

Це неможливо зробити технічно, тому що все фіксується в автоматичному режимі, так і ніяких сховищ для зберігання цього газу немає, говорить керівник станції Ярослав Курило.

Експерти відзначили, що будуть працювати ще три дні, а вже можливо на кінець тижня буде поданий консолідований звіт.

Інша група експертів також почала роботу в Закарпатській області на вимірювальних станціях "Ужгород", "Берегово" та "Теково".

У той же час, як повідомляє "Нафтогаз України", інші міжнародні експерти очікують дозволу від "Газпрому" на перевірку станцій з російської сторони кордону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: