Єврокомісія понизила рейтинги S&P

Вівторок, 13 січня 2009, 09:58
 

Європейська комісія заявила про початок антимонопольного розслідування відносно рейтингового агентства Standard & Poor's.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Буде розглядатися питання зловживання S&P своїм домінуючим становищем на ринку в бізнесі присвоєння ідентифікаційних номерів акціями та облігаціями.

S&P "може зловживати монополістичним становищем у якості американського національного агентства з нумерації", змушуючи банки та інвестиційні фонди вносити ліцензійний збір за використання міжнародного коду ISIN (International Securities Identification Numbers) в їх власних базах даних, йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Розслідування було розпочато після скарги на власника Standard & Poor's - компанію McGraw-Hill Cos.

Надані S&P коди ISIN, які використовуються для ідентифікації облігацій та акцій, пов'язані з базою даних з інформацією про активи, що зазвичай продається постачальникам фінансових новин.

Тим не менш, фінансові інститути, такі як управляючі компанії, часто зобов'язані оплачувати окрему комісію (понад вартість передплати на фінансові дані) за описову базу даних S&P, навіть якщо вона їм не потрібна.

Ці компанії заявляють, що вони не повинні платити повний ліцензійний збір агентству за додаткову інформацію, яка їм частіше за все не потрібна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: