"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дубина не вірить, що меморандум Тимошенко-Путіна помер

Понеділок, 12 січня 2009, 22:24
Глава правління "Нафтогаз України" Олег Дубина спростовує твердження російської сторони про те, що меморандум, який передбачав поетапне підвищення ціни на газ для України є недійсним.

"Це - неправда. Він (меморандум) не має терміну дії", - сказав він у понеділок у Брюсселі, відповідаючи на питання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим Дубина відзначив, що якщо російська сторона виходить з цих домовленостей, вона повинна пояснити причини.

Глава НАК знову спростував твердження російської сторони про існування заборгованості за поставлений у 2008 році газ.

"30-го числа платіж у сумі 1 млрд 520 млн. 800 тис. доларів був відправлений на RosUkrEnergo із записом платника про те, що це плата за листопад і грудень. Ми переплатили за споживання в грудні на 5 млн. більше. Чому ці гроші не прийшли вчасно (у "Газпром") - це питання "Газпрому", адже він має 50% у RosUkrEnergo", - сказав Дубина.

Реклама:

Як повідомлялося, глави урядів Росії й України 2 жовтня 2008 року підписали меморандум про співробітництво в газовій сфері.

Документом був підтверджений намір поетапного переходу на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємопогоджувані ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу по її території протягом трьох років.

Одним із ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові відносини між "Газпромом" і "Нафтогазом України" з 1 січня 2009 року.

При цьому "Газпром" зберігає право продавати прямо кінцевим споживачам України 7,5 млрд кубометрів газу на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: