"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київенерго" звинуватили в несанкціонованому відборі газу

Понеділок, 12 січня 2009, 18:08
 

"Київенерго" продовжує несанкціонований відбір газу.

Про це заявив у понеділок під час наради заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, пише видання "Дело". 

Він підкреслив, що в основі зростання заборгованості "Київенерго" лежить неправильна тарифна політика КМДА, в результаті якої собівартість теплопостачання у Києві покривається тарифами лише на 53%.

"За водопостачання та водовідведення ситуація ще гірше. Тому, Анатолій Костянтинович (Голубченко), наведете у себе порядок з тарифами, а потім висувати претензії "Нафтогазу". Ініцііюйте це питання перед мером і Київрадою", - заявив він, звертаючись до першого заступника голови КМДА Анатолію Голубченко.

Безсмертний також відзначив, що заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" перевищує половину суми загальної заборгованості українських підприємств ТКЕ перед НАК "Нафтогаз".

У свою чергу заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Володимир Тріколіч повідомив, що на цей час Київ споживає 7,5 млн. куб м газу на добу.

"За нашими розрахунками, цього достатньо для виробництва тепла та гарячої води. Ми зменшили подачу газу на той обсяг, який раніше використовувався для виробництва електроенергії. Ми вважаємо, що в нинішніх умовах виробляти електроенергію з газу недоцільно", - сказав Тріколіч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: