Ціни на газ для населення можуть бути підвищені на 70%

Понеділок, 12 січня 2009, 17:49
   

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) розглядає можливість спрощення диференціації роздрібних цін на газ для населення і планує їх поетапне підвищення з лютого.

Про це йдеться в листі голови НКРЕ Валерія Кальченка на адресу Кабінету міністрів України, повідомляє агентство "УНІАН".

Згідно з документом, комісія, зокрема, пропонує розділити споживачів на 2 групи: споживачі, які використовують газ для приготування їжі та підігріву води (перша група), і так звані комплексні споживачі, які використовують природний газ також для опалювання (друга група).

Водночас ціну на газ для другої групи пропонується прирівняти до ціни газу, що відпускається підприємствам комунальної теплоенергетики.

Реклама:

Наразі діє 4-рівнева схема диференціації роздрібних цін на газ для населення, в основу якої покладено річні об`єми споживання газу побутовими абонентами.

У листі пропонується підвищити роздрібні ціни на газ для населення в 2 етапи - з 1 лютого і з 1 травня.

На першому етапі вартість газу для споживачів першої групи пропонується підвищити на 25% до 618,75 грн. за тис. куб м, для споживачів другої групи (комплексних) - встановити на рівні 872,78 грн. тис. куб м (на рівні ціни, встановленої для підприємств ТКЕ).

На другому етапі вартість газу для споживачів першої групи пропонується знову підвищити на 25% до 773,44 грн. за тис. куб м, для споживачів другої групи (комплексних) - встановити на рівні 1273 грн. тис. куб м.

Таку ж ціну на газ з 1 травня пропонується встановити для теплокомуненерго.

Крім того, на другому етапі НКРЕ пропонує переглянути тарифи на транспортування, розподіл і постачання газу для газотранспортних і газопостачальних підприємств.

Перегляд даних тарифів пропонується здійснити зважаючи на падіння обсягу транспортування та зростання ціни на імпортний природний газ, який використовується газопостачальними компаніями на виробничо-технічні потреби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: